Ja bym chętnie przyjechał, ale nie się wyrobię. Sobota to w sumie jedyny dzień, kiedy mogę coś przy domu zrobić, bo w tygodniu mnie nie ma. Będę się umawiał indywidualnie, ale to dopiero chyba pod koniec roku.
Zestaw głośnomówiący w BOLERO
Zwiń
X
-
Zestaw głośnomówiący w BOLERO
W Bolero, które mam nadzieje niebawem zastąpi Blues'a widziałem opcje BT-AUDIO
Rozumiem, że pozwala ona na streamowe przesyłanie audio z telefonu albo laptopa do radia z użyciem Bluetooth. Ale jeśli moduł BT siedzi w radiu - czy może służyć jako zestaw głośnomówiący?
Jeśli tak/nie - jakich elementów będzie jeszcze brakowało?
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinRozumiem, że pozwala ona na streamowe przesyłanie audio z telefonu albo laptopa do radia z użyciem Bluetooth
Zamieszczone przez mrrudzinAle jeśli moduł BT siedzi w radiu - czy może służyć jako zestaw głośnomówiący?Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
OK, jakiego modułu zatem najlepiej szukać?
Czy jest szansa na to że w miare nowe radio obsłuży moduł z komunikatami głosowymi (opisywany 9w7 w TYM temacie) ?
Czy TAKI taki moduł obsłuży książkę telefoniczną telefonu, transfer audio itp?
Temat kabla z mikrofonem załatwia TA AUKCJA, czy potrzebuje jeszcze czegoś?
Mikrofon montujemy w kratkach w lapce podsufitowej?
Czy jest potrzebny zestaw przycisków jak poniżej, czy temat załatwia już radio i fakt posiadania MAXIDOTa? Jeśli tak - gdzie go montujemy?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinA czy ktoś z kolegów montował jakiś z modułów i może potwierdzić że któryś działa / nie działa? Na co zwracać uwagę, bo do wyboru jest sporo modułów
Moduł posiada antenę BT wewnętrzną, nie jest to moduł z anteną GSM tylko wykorzystuje komórkę do poprawnego działania. Tylko GSM II można zamontować w aucie bez maxidota- np z MFA. Ciekawą funkcją modułu jest wyciszenie odgłosów panujących w aucie w czasie jazdy przez co rozmówca ma bardzo dobrej jakości dźwięk rozmowy. Naturalnie polecam wyłącznie oryginalny mikrofon 3B0 035 711B, a nie jakieś zamienniki.
Wiązka przewodów zakupiona na allegro w carsystems.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinA czy ktoś z kolegów montował jakiś z modułów i może potwierdzić że któryś działa / nie działa? Na co zwracać uwagę, bo do wyboru jest sporo modułów
Jesli montaz pod siedzeniem pasazera to 1K0 919 737 M - koszt ok. 28,00 zł w ASO (twarda obudowa ze steropianu). Mozna tez montowac za schowkiem, ale nie wiem dokladnie jak.
Oprocz powyzszych potrzebujesz jeszcze:
- anteny
- zestaw okablowania
Ja u siebie mam kierownice multif. i z tego powodu nie bawilem sie w podlaczanie tych przyciskow. Antene GSM\WCDMA montowalem w slupku pasazera.
Wszystko pieknie dziala :-)VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinMoże ktoś z kolegów montował też moduł za schowkiem?
Moim zdaniem to troche lepsze miejsce dla niego - bo chociażby mniej narażone na wilgoć z morkych butów. No i sama instalacja jest prostsza
Do modułu po podłączeniu wtyczek przyklejasz taśmę klejącą z rzepami (taka do mocowania dywanów) i przyczepiasz moduł na płasko do wykładziny przykrywającej tunel. Potem składzasz wszystko do kupy. Schowek mieści się bez problemu nad modułem, a taśma z rzepem trzyma moduł mocno, nic nie stuka i nie lata.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzina nie ma problemu z zasięgiem BT i GSM? (rozumiem że wtedy ładujesz antenę w słupek - pewnie prawy bo już go rozebrałeś żeby kabelek do mikrofonu puścić...
W przypadku modułu z anteną zewnętrzna GSM montujesz ją w słupku pasażera.Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzinprzednich słupkach nie ma kurtyn
podczepiając się pod istniejące wiązki->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
panowie potrzebuje pomocy.
Podłączyłem moduł bluetooth - co dalej?
Tzn. Podpiąłem Bolero z modułem BT za pomocą kabla z carsystems, moduł jest w VCDSie, ale nie ma go na maxidocie (jest tylko MFD, Setup i audio (z bolero). Czy trzeba go jeszcze jakoś zakodować?
Opisów kodowania w moim vcds 10.6 do modułu 3C8 035 730 A brak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrrudzina nie
wiedziałem że czegoś nie zrobiłem.
Poległem mimo wszystko na upchnięciu wiązki za radiem. Na chwile obecną jedyną opcją jaką widze jest wyrzucenie jednej wtyczki poza miejsce gdzie siedzi radio i doprowadzenie tam tylko tej "przedłużanej"Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Taki właśnie mam plan. Dzisiaj ma przyjść fakra do anteny bolero - będzie łatwiej przedłużyć kable. Zastanawiam się nad wrzucenie modułu BT gdzieś w okolice zegarów. Miejsca pod nogami kierowcy jest full
EDIT:
Plan sie udał, niestety udało mi się też zepsuć lampkę w podsufitce :|
Ktoś z kolegów orientuje się jak przełącza się w tym module (3c8 035 730 A) pomiędzy GSMII a III. Chiwlowo nie mam anteny GSM, a wszystko zaczęło działać tylko sieci nie widzi żadnej...
Już mam. Trzeba wejść przez Maxidota w ustawienia. Całość działa świetnie - postaram się dodać jakieś fotki dla potomnych
[ Dodano: Nie 22 Sty, 12 18:52 ]
Zgodnie z obietnicą całość opisałem w TUTORIALU.
Komentarz
-
Komentarz